top of page
Zoeken

Tips tuinonderhoud

Gazonbemesting, verticuteren, onkruidbestrijding en snoeien.


gazon in goede conditie
tuinonderhoud

Gazonbemesting

Gras kan het hele jaar door mooi fris en groen blijven, zelfs als het intensief belopen wordt. Opti-tuin zorgt bij de aanleg van uw gazon voor de juiste startvoeding in de vorm van compost of bemeste tuinaarde, én voor tijdig bijmesten tijdens het groeiseizoen.

Zelf controleren of uw gazon in goede conditie verkeert?

Als het gras lichtgroen of geel is en u in het groeiseizoen minder dan 1 keer per week moet maaien, is het gras dringend aan een bemestingsbeurt toe.

Verticuteren

Verticuteren zorgt ervoor dat dood materiaal en mos uit uw grasmat worden verwijderd. Zo behoudt u een schoon en gezond gazon, dat voldoende licht en lucht doorlaat. Handmatig verticuteren is geen prettig karwei en levert niet altijd het gewenste resultaat op. Opti-tuin behandelt uw gazon met speciale machines die snel en efficiënt schoonkammen.

Onkruidbestrijding

Net als in borders komt ook in de oudere gazons vaak hardnekkig onkruid voor: paardenbloemen, madeliefjes, klaver en mos. Opti-tuin maakt komaf met ongewenste begroeiing in uw gazon door gebruik van selectieve onkruidbestrijding.

Snoeien

Het correct snoeien van bomen, heesters en rozen is een vak op zich. De verschillende snoeitechnieken en -momenten vereisen veel inzicht en plantenkennis. Zelfs bij verwilderde (fruit)bomen en heesters zorgen de specialisten van Opti-tuin voor een aangepaste fasesnoei.


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page