top of page
Zoeken

Tips tuinaanleg

Bijgewerkt op: 20 mei 2021

Hagen en buxussen, borders, bomen en struiken, vijvers en waterpartijen.


Vijvers en waterpartijen
Tuinaanleg

Hagen en buxussen

Het gebruik van hagen en buxussen in uw tuinontwerp biedt eindeloos veel creatieve mogelijkheden om van uw tuin een écht stukje leefruimte te maken. Ze laten zich immers gewillig plaatsen én vormgeven, zodat ze een belangrijke rol kunnen spelen in elk tuinconcept. Opti-tuin is hierin dé specialist. We benutten de verschillende groenblijvende plantensoorten om een optimaal gevoel van privacy te creëren én om uw tuin de uitstraling te geven die u wenst: met heel klassieke, speelse of strak moderne lijnen.


Borders

Bloembedden of borders zorgen in of aan de rand van uw tuin of gazon voor een mooi afwisselende kleurenpracht doorheen de verschillende seizoenen. Door creatief te spelen met beplantte vlakken in harmonieuze vormen, kleuren en contrasten, creëert Opti-tuin voor u een tuinaanzicht dat altijd lééft. We combineren daarvoor – helemaal volgens uw wensen – vaste meerjarige seizoensbloeiers. De variërende hoogte van de gekozen planten draagt bij tot een gevoel van diepte en opbouw in uw borders.


Bomen en struiken

Zowel uw privacy en beschutting tegen de wind als het ‘groene’ gevoel dat uw tuin uitstraalt, zijn gebaat bij een strategische inplanting van bomen en struiken. Samen bepalen we de ideale keuze voor binnen- of buitenlandse loofbomen, groenblijvende coniferen, fruitbomen, blad- of bloemdragende heesters. We houden daarbij optimaal rekening met de beschikbare ruimte, zonlichtinval, enz. Opti-tuin zorgt desgewenst ook voor het onderhoud en periodiek snoeien, zodat uw bomen en struiken hun mooie vorm behouden.


Vijvers en waterpartijen

Water voegt een extra dimensie toe aan uw tuin en brengt een fascinerende eigen wereld van planten en dieren met zich mee. Door toepassingen die sfeer en techniek combineren, creëren we een spiegelend wateroppervlak, dat uw tuin een optisch effect van ruimte en rust meegeeft. Opti-tuin heeft de kennis en het vakmanschap in huis om uw vijver de juiste plaats in het geheel van uw tuin te geven én om het water blijvend helder te houden.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page